Van alles en nog wat
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Joke
10 Oktober 2009 | Benin, Cotonou
Verder ben ik nog een paar keer naar het hospitality centrum geweest. Daar zijn altijd wel wat kinderen die willen spelen. Dus heb ik daar Lugo gespeeld. Dat is mens-erger-je-niet, maar dan anders. Je mocht ook achteruitlopen als je daarmee iemand eraf kon gooien. Die regel onthouden we natuurlijk. Aan het eind gebeurde er een reeks on-navolgbare dingen. Gelukkig kwam een moeder mij te hulp en reste mij alleen nog maar de zware taak om de dobbelsteen te gooien. Terug op de boot had ik bijna een schaar nodig om In het hospitality center verblijven niet alleen post-operatieve patienten die nog niet naar huis kunnen, maar ook moeders met baby's die in het "feeding-program" zitten. Vaak zijn dit kinderen met hazelippen die daardoor moeilijk kunnen drinken en ondervoed raken. Hier leren ze hoe ze de kinderen het beste kunnen voeden, zodat ze kunnen aansterken voor de operatie.Steile piekjes kennen ze hier niet, dus was het een feest om mijn haar te vlechten. Na afloop had ik bijna een bezoek aan de "God bless you-kapsalon" gebracht, want het koste de nodige moeite om de boel weer te ontwarren.