With flying colours - Reisverslag uit Cotonou, Benin van Joke Admiraal - WaarBenJij.nu With flying colours - Reisverslag uit Cotonou, Benin van Joke Admiraal - WaarBenJij.nu

With flying colours

Door: Joke

Blijf op de hoogte en volg Joke

20 November 2009 | Benin, Cotonou

Deze week zijn we in het lab toch nog drukker dan ik verwacht had. In elk geval vermaak ik me uitstekend met de bacterie-kweekjes, deels van de crew. Ik heb toch maar mooi weer een Shigella sonnei en een Plesiomonas shigelloides aan m'n score toegevoegd. De laatste komt voor bij tropenreizigers die in zoetwater gezwommen hebben aldus Wiki. Dat zou dus wel kunnen kloppen. Nu heb ik de smaak te pakken. Ik houd de kweken net zolang in de stoof tot ze positief zijn! Daar begint het in elk geval wel op te lijken. Hoewel ik verwacht dat mijn Salmonella morgen toch een Citrobacter zal blijken te zijn. Ik bereid me dus maar vast voor op een teleurstelling. Gelukkig heb ik meer hoop voor een paar Shigella-verdachte kweken. In elk geval kon ik al een positieve agglutinatie krijgen met Shigella sonnei anti-serum. Dat belooft wat! (Ik moet even de schade inhalen van 4 bacterie-loze jaren......)

Sarah had voor mij wat nep-bloed-monsters samengesteld en ik mocht uitzoeken welke irregulaire antistoffen er in zaten. Ik heb me afgevraagd waarom er naast de kruiswoordpuzzels ook geen blood-banking-puzzelboekjes in de schappen liggen. Zolang het niet om echte patienten gaat vind ik het wel leuk om dat uit te zoeken. Toen ik na een tijdje de resultaten aan Sarah overhandigde vroeg ik : "Have I passed my exam?" "Yes, with flying colours. Do you know what that means?" "Met vlag en wimpel natuurlijk!". ik moest wel even een wimpel tekenen en Wiki vertelde ons dat "with flying colours" oorspronkelijk ook met vlaggen van doen had. Dinsdag had ik het evaluatiegeprek en ook daar kwam ik met flying colours doorheen.

• 22 November 2009 - 22:17

Anna:

Schitterende uitdrukking:"Flying colours". En het verbaasd mij niet, dat jij er met 'flying colours"doorheen kwam! Je bent een genie en je bent uniek!