De eerste 2 dagen: Welkom in Benin! - Reisverslag uit Cotonou, Benin van Joke Admiraal - WaarBenJij.nu De eerste 2 dagen: Welkom in Benin! - Reisverslag uit Cotonou, Benin van Joke Admiraal - WaarBenJij.nu

De eerste 2 dagen: Welkom in Benin!

Door: Joke

Blijf op de hoogte en volg Joke

18 Augustus 2009 | Benin, Cotonou

De reis duurde lekker lang. Ik moest overstappen in Casa Blanca. Omdat alle vliegtuigen veel vertraging hadden, was het er erg druk en moest ik ook 12 uur wachten. Dat was niet erg, want op een vliegveld is genoeg te zien. Er waren veel mensen in witte gewaden. Die moesten bijna allemaal met dezelfde vlucht mee. Misschien richting Mekka? Het viel mij op dat er weinig blanke toeristen waren. Met enige jaloezie zag ik later op de avond moslims hun gebedsmatjes uitrollen. Daar kun je vast prima op slapen. Maar daar werden ze natuurlijk niet voor gebruikt. Uiteindelijk stegen we de volgende ochtend om half zes toch nog op. Iemand had mij verteld dat 's nachts vliegen ook leuk kon zijn, omdat je dan overal lichtjes ziet. Maar dan moet je dus niet boven Marokko vliegen, want daar is zowat geen lichtje te bekennen. Of hadden ze daar ook net een nacht van de nacht georganiseerd? Gelukkig kon ik door de vertraging ook nog een stuk bij daglicht vliegen.Google earth in het echt. Het is hier best wel groen, niet zo'n dorre bedoening als in Marokko.
Eenmaal in Benin aangekomen stond er niemand op mij te wachten. Maar toen andere mensen door kregen dat ik voor Mercy Ships kwam, was het meteen "Welkom Benin!" en kreeg ik meerdere keren een mobiele telefoon aangeboden om het schip te bellen. 1x bellen was echter genoeg en al gauw was er iemand afgevuurd om mij op te halen. Het schip ligt vlak bij het vliegveld, dus ik heb nog niet veel van Benin gezien. Ik denk dat er in de haven niet meer dan 10 grote boten liggen. Wel zijn er heel veel kleine, smalle vissersbootjes die elke dag de zee opgaan.
De rest van de dag werd gevuld met rondleidingen en kennismakingen. ook hier kun je overal een paraaf verdienen: van het in ontvangst nemen van een sleutel tot het in kaart kunnen brengen van de vluchtroute. De weg terug vinden naar de kamer waar ik die route moest inleveren koste veel meer moeite. Hoe dan ook, ik had de finish nog op tijd bereikt, die man zat er nog en ik had er weer een paraaf bij. Ook de andere vragen wist ik goed te beantwoorden. Ook wel een wonder, want het was inmiddels al een uur of 10 's avonds en ik was niet meer in staat nog langer wakker te blijven.