De eerste 2 dagen: Welkom in Benin!
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Joke
18 Augustus 2009 | Benin, Cotonou
Eenmaal in Benin aangekomen stond er niemand op mij te wachten. Maar toen andere mensen door kregen dat ik voor Mercy Ships kwam, was het meteen "Welkom Benin!" en kreeg ik meerdere keren een mobiele telefoon aangeboden om het schip te bellen. 1x bellen was echter genoeg en al gauw was er iemand afgevuurd om mij op te halen. Het schip ligt vlak bij het vliegveld, dus ik heb nog niet veel van Benin gezien. Ik denk dat er in de haven niet meer dan 10 grote boten liggen. Wel zijn er heel veel kleine, smalle vissersbootjes die elke dag de zee opgaan.
De rest van de dag werd gevuld met rondleidingen en kennismakingen. ook hier kun je overal een paraaf verdienen: van het in ontvangst nemen van een sleutel tot het in kaart kunnen brengen van de vluchtroute. De weg terug vinden naar de kamer waar ik die route moest inleveren koste veel meer moeite. Hoe dan ook, ik had de finish nog op tijd bereikt, die man zat er nog en ik had er weer een paraaf bij. Ook de andere vragen wist ik goed te beantwoorden. Ook wel een wonder, want het was inmiddels al een uur of 10 's avonds en ik was niet meer in staat nog langer wakker te blijven.